Dagbesteding Zorgboerderij
Dagbesteding Zorgboerderij

Met zorg ontspannen

Wanneer de mensen arriveren hebben we koffie met koekjes, verhalen en de krant. We genieten daarna van een wandeling, want bewegen zorgt dat we beter eten en drinken. We gaan een rondje maken in onze bloemen- en moestuin waarna we een maaltijd gaan bereiden.

In de kas kunnen we knutselen maar vooral ook veel buurten en lachen. Andere activiteiten zoals jeu de boules, biljarten of kaarten zijn natuurlijk ook mogelijk. En actief er op uit met de fiets of de tram. Aan onze dieren beleven onze gasten veel plezier.

Dagelijks hebben we activiteiten zoals:

  • Bereiden van de warme maaltijd;
  • Bezig zijn in moes- en siertuin;
  • Wandelen;
  • Hout bewerken;
  • Genieten in en van de natuur;
  • Samen zingen;
  • En verder de themagerichte activiteiten met pasen, kerst, koningsdag enz..

De dagactiviteiten op Zorgboerderij De Hagelaar vinden plaats van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Er is professionele begeleiding aanwezig.

We organiseren ook vaak mantelzorgbijeenkomsten met een spreker.

Zorgfiets

Onze vier-persoons fietsen zijn speciaal toegerust op het fietsen met ouderen. U kunt onder begeleiding fietsen door de rustige omgeving. Geniet van de buitenlucht, de rust en de geluiden van het landelijke leven.

De Hagelaar biedt ook mogelijkheid om uw uitstapje uniek te maken. Wat dacht u van het huren van een vierpersoonsfiets of een ritje met onze tram, waardoor u het buitengebied van Oirschot en Best kunt ontdekken. Een rit in onze antieke tram is een bijzondere manier om de omgeving eens te bekijken. Niet alleen onze ouderen zijn dol op een ritje. Jan kent de omgeving op zijn duimpje en tijdens de rit vertelt hij hier leuke verhalen over.

Zorgboerderij De Hagelaar heeft het kwaliteitskeurmerk van het Landelijk Steunpunt Landbouw en Zorg.