PostHeaderIcon Kinderen

In de weekenden zijn  kinderen met een autismespectrumstoornis en/of ADHD zeer welkom op De Hagelaar. De begeleiding bestaat uit een vast team, allen opgeleid voor het begeleiden van de kinderen.

Tijdens de vakantieperiodes zijn er ook midweken, waarbij we altijd leuke uitstapjes plannen. Vooraf krijgt u de data van de logeerweekenden en midweken, zodat u ruim van tevoren weet wanneer uw kind bij ons gaat logeren.

Wij bieden structuur en duidelijkheid, terwijl de boerderij zelf rust en ruimte biedt. Kinderen kunnen hun energie kwijt door te spelen en het is voor hen heel leerzaam om met bepaalde situaties om te gaan, samen met anderen. Tegelijkertijd wordt de thuissituatie ontlast.

Bezigheden op de boerderij kunnen zijn het verzorgen van de konijnen, het borstelen van de pony of het wandelen met ons hondje, Lotje.

De omgang met dieren kan het kind helpen zijn verhaal te vertellen en ook bieden ze troost en steun, want dieren generaliseren niet, waardoor een kind helemaal tot rust kan komen.

Ook bij slecht weer kunnen kinderen bij ons lekker spelen in de kas, waar vanalles in te doen is, zoals onder andere het bouwen van ‘kastelen’, het spelen met de cavia’s en nog veel meer.

Om een indruk te krijgen van de sfeer op De Hagelaar kunt u gerust een keer een afspraak maken om  eens langs komen. Wij maken dan tijd voor u vrij voor een rondleiding en een gesprekje.

 

 

 

 

 

 

 
eulogo.jpg